Kuchnia

Guide MICHELIN: Restauracje wyróżnione gwiazdką Michelin w Tyrolu

Przewodnik MICHELIN to renomowany przewodnik gastronomiczny, który wyróżnia restauracje na całym świecie za ich wyjątkową jakość. W 2025 r. przewodnik MICHELIN powrócił do Austrii po 15 latach przerwy. Tyrol znajduje się na szczycie rankingu państwowego z 20 nagradzanymi restauracjami i 24 przyznanymi gwiazdkami.

Jedna gwiazdka oznacza restaurację, w której warto się zatrzymać, dwie gwiazdki charakteryzują wybitną kuchnię, która uzasadnia objazd, a trzy gwiazdki są uważane za najwyższe wyróżnienie dla kuchni, która jest warta podróży. Ocena opiera się na kryteriach takich jak jakość składników, mistrzostwo technik przygotowania, kreatywność i spójność. Gwiazdka Michelin oznacza zatem doskonałość, perfekcję i niezapomniane doznania kulinarne.

2 gwiazdki - Restauracje w Tyrolu

Te cztery restauracje w Tyrolu otrzymały dwie gwiazdki MICHELIN:

Schwarzer Adler

W restauracji Schwarzer Adler w Hall in Tirol Johannes Nuding zapewnia kreatywne kulinarne atrakcje na talerzu.

Do restauracji: Schwarzer Adler

Stüva w Ischgl

Najlepsza restauracja w hotelu Yscla w Ischgl, gdzie Benjamin Parth gotuje precyzyjną, nowoczesną kuchnię alpejską na najwyższym poziomie.

Do restauracji: Stüva w Ischgl

Restauracja 141 by Joachim Jaud

W Alpenresort Schwarz w Mieming Joachim Jaud zachwyca kreatywną kuchnią dla smakoszy, która łączy austriacką tradycję z wpływami francuskimi i japońskimi.

Do restauracji: Restauracja 141 by Joachim Jaud

Tannenhof

W Tannenhof w St. Anton am Arlberg szefem kuchni jest Dennis Ilies, którego nowoczesna, zakorzeniona w alpejskiej kuchni kuchnia otrzymała dwie gwiazdki Michelin od października 2024 roku.

Do restauracji: Tannenhof

Jedna gwiazdka

Więcej informacji o przewodniku po restauracjach MICHELIN

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym comiesięcznym biuletynie ujawniamy nasze najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.