Kuchnia

Przewodnik Michelin: Restauracje wyróżnione gwiazdką Michelin w Tyrolu

Przewodnik MICHELIN to renomowany przewodnik gastronomiczny, który wyróżnia restauracje na całym świecie za ich wyjątkową jakość. W 2025 r. przewodnik MICHELIN powrócił do Austrii po 15 latach przerwy. Tyrol znajduje się na szczycie rankingu państwowego z 20 nagradzanymi restauracjami i 24 przyznanymi gwiazdkami.

Jedna gwiazdka oznacza restaurację, w której warto się zatrzymać, dwie gwiazdki charakteryzują wybitną kuchnię, która uzasadnia objazd, a trzy gwiazdki są uważane za najwyższe wyróżnienie dla kuchni, która jest warta podróży. Ocena opiera się na kryteriach takich jak jakość składników, mistrzostwo technik przygotowania, kreatywność i spójność. Gwiazdka Michelin oznacza zatem doskonałość, perfekcję i niezapomniane doznania kulinarne.

Dwie gwiazdki

Jedna gwiazdka

Więcej o przewodniku po restauracjach Michelin

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym cotygodniowym biuletynie ujawniamy najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.