"Der Stern" w Obsteig świeci na tawernianym niebie od 1509 roku i jest jedną z najbardziej tradycyjnych tawern w Tyrolu. W przytulnych salonach lub w ogrodzie dla gości ludzie jedzą, śmieją się i muzykują, a potrawy przygotowywane są z wysokiej jakości regionalnych składników według starych rodzinnych przepisów.
Kuchnia tyrolska jest bardzo ważna w tyrolskich gospodach. Menu obejmuje takie klasyki jak knedle we wszystkich odmianach - od knedli z boczkiem, szpinakiem i serem - a także Schlutzkrapfen, tyrolski Gröstl, dania z jagnięciny i dziczyzny, Kaiserschmarrn i wiele innych. Wiele dań przygotowywanych jest według starych receptur, niektóre są również interpretowane w nowoczesny sposób, w wyniku czego powstają wspaniałe kreacje. Regionalność i zrównoważony rozwój odgrywają ważną rolę we wszystkich tyrolskich zajazdach, wiele z nich posiada nawet własne gospodarstwa, z których pozyskiwane jest mięso i nabiał, a także owoce i warzywa.