Zanim dojrzałe jabłka stoczą się jesienią ze wzgórza, są krojone na plasterki i zawijane w ciasto. Posypane odrobiną cukru i cynamonu stanowią idealną przekąskę dla łakomczuchów.
Aby przygotować ciasto, wymieszaj mąkę, jajka, mleko i cukier w misce do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj szczyptę soli. Jeśli chcesz, dodaj odrobinę rumu do ciasta, aby wchłaniało mniej tłuszczu podczas pieczenia.
Obierz jabłka. W zależności od wielkości, na 4 porcje potrzeba od 3 do 4 jabłek. Pokrój jabłka na plasterki o grubości około 2 cm.
Usunąć gniazda nasienne za pomocą wykrawaczki do ciastek lub jabłek.
Jeśli chcesz przygotować własny cukier cynamonowy bez żadnych innych dodatków, wymieszaj 10 łyżek białego cukru z jedną łyżką mielonego cynamonu.