Przepis Sucharki orzechowe

Przygotowanie: 40 minut
słodkie
Poziom trudności: mała
0 porcji

Sucharki z orzechami to nie tylko świąteczny przysmak. Tyrolska wersja "Cantuccini" smakuje dobrze przez cały rok.

Składniki

Sucharki z orzechami

  • 3 Kawałek Całe jajka
  • 200 g Cukier puder
  • 240 g Mąka pszenna
  • 200 g Sułtanki
  • 500 g Orzechy włoskie (całe, nie starte)

Przygotowanie


Przygotuj sucharki orzechowe

Jajka i cukier ubić na pianę, dodać mąkę. Wymieszać z orzechami i rodzynkami sułtańskimi do uzyskania gęstej masy. Z masy (z pomocą odrobiny wody) uformować kiełbaski na blasze do pieczenia. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem przez około 20 minut.

Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w plastry o grubości 1 cm. Gotowe! Te ciasteczka są pyszne przez cały rok.

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym cotygodniowym biuletynie ujawniamy najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.