Przepis Migdałowa florentynka

Przygotowanie: 45 minut
süß
Poziom trudności: niedrig
0 porcji

Jeśli lubisz słodkości, nie możesz przejść obojętnie obok migdałowych Florentynek. Pokusa śmietany, cukru, miodu i migdałów wprowadza świąteczny nastrój do domu.

Składniki

Dla Florentyńczyków

  • 220 g Miód
  • 200 g Krem
  • 200 g Cukier
  • 200 g Masło
  • 200 g migdały w plasterkach

Przygotowanie


Przygotować herbatniki

Umieść masło, cukier, miód i śmietanę na patelni i gotuj na wolnym ogniu, aż zawartość wody w śmietanie zmniejszy się. Test: Za pomocą łyżeczki wrzuć odrobinę mieszanki do miski z zimną wodą. Śmietana nie powinna mieszać się z wodą, wtedy jest prawidłowa. Wmieszać płatki migdałowe do gotującej się masy, rozprowadzić masę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, gdy jest jeszcze ciepła. Piec w piekarniku w temperaturze 175°C przez około 15 minut (termoobieg), aż masa nabierze złocistożółtego koloru. Jeszcze ciepłe pokroić na kawałki lub plastry.

Newsletter Tyrolu

Góry wzywają? Tak jak nasz newsletter!

W naszym cotygodniowym biuletynie ujawniamy najlepsze wskazówki dotyczące wakacji w Tyrolu.