W wieku 21 lat Tyrolka Viktoria Fahringer osiągnęła już wiele: jako szefowa kuchni zachwyca gości w Tiroler Hof w Kufstein, w 2019 roku założyła własny hotel butikowy i od tego czasu go prowadzi. Dziś najmłodsza hotelarka i szefowa kuchni w Tyrolu dzieli się z nami jednym ze swoich najbardziej tradycyjnych przepisów: naleśnikami z makiem.
Mak wymieszać z cukrem pudrem, odrobiną cukru waniliowego, cukrem pudrem i rumem i odstawić do zaparzenia. Następnie uformować małe kulki.
Aby przygotować ciasto, wymieszaj mąkę, żółtka i sól na gładką masę. Ubij białka mikserem na sztywną pianę i dodaj granulowany cukier. Następnie wymieszaj białka z mąką i żółtkami.
Obracać kulki makowe w cieście i ostrożnie smażyć na tłuszczu. Gotowe kulki makowe odsączyć na papierze kuchennym, udekorować odrobiną cukru pudru i gotowe.