Kulinarna wycieczka rowerowa przez region Hall-Wattens prowadzi przez 25 kilometrów do kilku sklepów rolniczych i bezpośrednich sprzedawców w regionie. Na przystankach można znaleźć wszelkiego rodzaju produkty, takie jak ręcznie robiony ser, organiczny miód, świeże warzywa, tyrolskie brandy i pikantny boczek - a także wgląd w lokalne rolnictwo. Zalecamy bycie głodnym i zabranie ze sobą dużej ilości toreb rowerowych!
Z przewyższeniem 300 metrów, trasa prowadzi lekko pod górę i w dół po dobrze utrzymanych, asfaltowych ścieżkach rowerowych i cichych bocznych drogach przez wioski regionu. Pomiędzy nimi znajdują się odcinki na szutrowych ścieżkach, które biegną przez obszary rolnicze lub wzdłuż pól i łąk.
Najważniejsze punkty trasy obejmują wizyty w lokalnych sklepach rolniczych i u bezpośrednich sprzedawców, w tym w ekologicznym gospodarstwie pszczelarskim Unterkircher w Absam i ekologicznym gospodarstwie Lumperer w Fritzens, podczas gdy inne przystanki, takie jak sklep rolniczy Weberhof w Mils, sklep mięsny Bartlhof w Thaur i sklep rolniczy Thaur lub gospodarstwo Meislhof z tyrolskimi wybornymi brandy, zapraszają do degustacji i zakupu regionalnych specjałów. W wybranych terminach wycieczka rowerowa jest również oferowana jako doświadczenie z przewodnikiem, w tym lunch i towarzyszenie rowerami towarowymi dla zakupionych produktów.
Trasa prowadzi przez idylliczne wioski i malownicze krajobrazy, a każdy przystanek oferuje możliwość dowiedzenia się więcej o lokalnym rolnictwie i zakupu produktów bezpośrednio od producentów. Ta wycieczka łączy w sobie przyjemność obcowania z naturą z zakupem autentycznej, wyprodukowanej w sposób zrównoważony żywności i zapewnia wyjątkowy wgląd w tyrolskie rolnictwo.