© Silberregion Karwendel
© Silberregion Karwendel

Wędrówka do schroniska
Eng-Alm

200 krów pasących się na ogromnych halach Ahornboden, pomiędzy 2000 sztuk klonów, na tle gór Karwendel- ten widok jest jak z bajki i nadaje temu miejscu klimat nie do odtworzenia gdzie indziej. Nie bez przypadku zobaczyć tu można amatorów malarstwa ze swymi sztalugami. Jednocześnie jest to również największa w Tyrolu hala mleczna. Zainteresowani mogą przyjrzeć się przetwarzaniu mleka w tutejszej serowni, dla innych pozostaje możliwość relaksującego kosztowania produktów na tarasie „Rasthütte Eng-Alm„.

otwórz interaktywną mapę

Punkt wyjściowy  

Parking przy Alpengasthof Eng

Cel wycieczki

Eng-Alm

Punkt docelowy

Parking przy Alpengasthof Eng

Łańcuch górski

Karwendel

Długość

2 km

Czas marszu

1 h

Cechy

  • Wędrówki dla osób niepełnosprawnych
  • Wędrówka do punktu wyjścia

Stopień trudności

łatwy (szlak pieszy)

Wysokość

1 260 m

Różnica wysokości w górę 40 m
Różnica wysokości w dół 40 m

Kondycja*

Umiejętności*

Najlepsza pora roku

Sty
Lut
Mar
Kwi
Maj
Cze

Lip
Sie
Wrz
Paź
Lis
Gru

* podane informacje są ogólne i służą jedynie jako wskazówka przy organizacji wyjazdu. Planując wyjazd prosimy wziąć pod uwagę kondycję fizyczną oraz aktualne warunki pogodowe.

Transport publiczny

  • Dostępne środkami komunikacji publicznej

Parking

Duży parking przy Alpengasthof Eng

Do pobrania

Opis trasy

Krótka, przyjemna wędrówka do schroniska Eng-Alm trwa ok. 30 minut. Początek na dużym parkingu przy Alpengasthof Eng.

Droga powrotna identyczna z docelową.

Informacje o miejscowości

Przyjazd

Jaką formę dojazdu Państwo preferują? Samochodem, samolotem, autobusem czy pociągiem?

Twój cel: Eng-Alm (47.40265,11.56677)

powered by Rome2Rio

Szukaj

Ilość osób

Szlaki piesze w tym regionie

pokaż więcej +

Jak Ci się podobał ten artykuł?

Chcesz otrzymać od nas odpowiedź? Skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.

Do góry

Newsletter

Prenumerata darmowego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj informacje z Tyrolu – Serca Alp.