© Tirol Werbung / Kathrin Koschitzki
© Tirol Werbung / Kathrin Koschitzki

Tyrolska kuchnia


Tyrolska kuchnia w swojej filozofii opiera się na wodzie z górskich potoków i produktach z alpejskich łąk.

Czym natura obdarowuje Tyrol najlepiej przekonać się próbując tradycyjnej, tyrolskiej kuchni oraz regionalnych produktów. Do klasycznych, tyrolskich specjałów zalicza się wędzony speck, aromatyczne sery, owocowe sznapsy, soczyste steki, słodkie owoce i witalizującą wodę z górskich potoków. Na tych produktach bazuje tradycyjna, tyrolska kuchnia, w której domunują knedle, potrawy z zapiekanych ziemniaków i pieczone mięsa w najróżniejszych kombinacjach.

Czym natura obdarowuje Tyrol najlepiej przekonać się próbując tradycyjnej, tyrolskiej kuchni oraz regionalnych produktów. Do klasycznych, tyrolskich…

Czytaj dalejpokaż mniej

Tyrolskie produkty regionalne

Jak Ci się podobał ten artykuł?

Chcesz otrzymać od nas odpowiedź? Skontaktuj się z nami przez formularz kontaktowy.

Do góry

Newsletter

Prenumerata darmowego newslettera. Bądź na bieżąco i otrzymuj informacje z Tyrolu – Serca Alp.